a Saab 900 Klub Egyesület hivatalos oldala

Klubtörténet

x A Saab 900 Klub története - 2007. végéig

2000 tavaszán - egymástól függetlenül szinte egy időben - elindult két saabos szervezkedés.

Égő Ákos (egoaxa)  SAAB 900 Klub toborzókártyát és matricát helyezett az úton-útfélen előforduló régi 900-asokra. Mivel akkor még nyoma sem volt internetes oldalnak, a matricára csak egy e-mail cím került. 2000. március 10-én Ákos - mint egyedüli klubtag - elkészítette a SAAB 900 Klub oldalának első változatát. A toborzókártyákra érkezett ugyan érdeklődés, de az igazi lökést az indexes fórum adta.

2000. április 02-án (05:46:31) az Index autós fórumában Héjj Demeter (alias  Rijswand) elindított egy beszélgetést SAAB 900 (és persze 9000, 99, 96 stb.) címmel.
"Szeretnem ha lenne egy foruma ezen aranyos joszág tulajdonosainak, kedveloinek. En elsosorban a regi, 93-ig gyartott 900-as lelkes rajongoja vagyok. Szeretettel varok minden hozzaszolast, alkatreszbeszerzestol kezdve tuningotleteken at tipustalalkozokig."

 2000. május 18. (08:56:07) A Saab 900 klub és a Fórum egymásra talált.
 "(57) - 1 kis csemege: w3.swi.hu/saab900 tegnap találtam. az oldal még készül,de nem rossz... elég jó linkek és képek... Baas - hi all "saab4ever"
Ezután a  Fórum rendszeres saabos látogatói jelentkeztek a klubba.

Júliusra a nehézkes, letöltöm-kitöltöm-postán elküldöm jelentkezési módszert felváltotta az internetes on-line jelentkezés.

2000. augusztus 20-án volt az I. SAAB 900 magyarországi találkozó
a Közlekedési Múzeum parkolójában.  A találkozó végére a klub már 34 tagot számlált, 8 új jelentkezővel. A jelenlévő klubtagok átvehették a műanyagozott tagsági igazolványaikat is, melyek a kezdetektől kedvezmények igénybevételére jogosította tulajdonosát.

A klub megalakulása percétől a klasszikus 900-as klubja szeretett volna lenni, de soha nem zárta ki más típus rajongóit sem. Ez ma sincs másként. Elsődleges célunk, hogy a márka megismerése mellett igazi baráti társaság alakuljon ki, és örömünket, bánatunkat is megosszuk egymással. Programjainkon a márka kedvelői személyesen is tapasztalatokat cserélhetnek. A Saab 900 Klubnak elsősorban közösség kovácsoló szerepe lett, rendezvényeket, találkozókat szervezett.
 
2000. október 17-én az Index.hu jóvoltából a Totalcar.hu szerverére került a saab900.hu tartalom. Ezzel egy időben bővült az oldal, új anyagok kerültek ki. Alig három hónappal a első találkozó után, 2000. október 29-én Dunabogdányban lezajlott a II. SAAB 900 találkozó.

A márkakereskedéssel kicsit nehézkesen indult a kapcsolatunk, de november 10-én maga az ügyvezető kereste meg levélben a klubot. Ezt követően személyesen is találkoztunk, és a márkaklubok történetében először baráti viszony alakult ki a képviselet és a klub között. A Polar Mobil minden tekintetben támogatója lett a SAAB 900 Klubnak.

2001-től 5000 forintban határoztuk meg a tagdíjat, ez máig is ennyi maradt. Körvonalazódott egy különleges szolgáltatás, a Saab Help Service (SHS). A tagok önként vállalt, egymást segítő telefonhálózatot építenek ki a lerobbant, bajbajutott márkatársak megsegítésére. Annak ellenére, hogy a telefonszámok még Wapon keresztül is elérhetők voltak, ez a szolgáltatás nem működött sokáig. Gyakorlatilag senki sem vette igénybe, ezért egy év után megszűnt.

Megszületett az egyesületi alapszabály, és 2002. április 9-étől a SAAB 900 Klub hivatalos formában működött tovább SAAB 900 KLUB MAGYARORSZÁG EGYESÜLET néven.

A klub folyamatosan fejlődött, a kezdeti tagtoborzás után inkább a valós klubtagok megtartása volt a cél. Míg a megalakulás óta az összes jelentkezők száma az adatbázisban elérte az 580-at, addig 2007 végére a valós klubtagok száma csupán 80 fő. 2007-re megváltozott a tagdíjfizetés menete. Naptári évre érvényesek a tagságok, és a bankkártyákhoz hasonló műanyag, dombornyomott kártyát kapnak a tagok.

2006 végére egyesületünk a Magyar Veteránautós és Motoros Szövetség teljes jogú tagja lett, és a klub 25 évnél öregebb autóira nosztalgiajármű biztosítási lehetőség is van.
 
A klub mindig előtérben tartotta a régebbi autók tulajdonosainak a segítségét, szerviz és alkatrészellátás tekintetében is. Kezdettől fogva akadtak támogatók, akik az autózástól független szolgáltatások igénybevételére is adtak kedvezményeket, legyen az étterem, vagy könyvkötés. A márkakereskedésnél és független szervizeknél klubunk régebbi autóval bíró tagjai a tagsági kártyájuk és a forgalmi felmutatásával akár 40%-os alkatrészkedvezményben is részesülhetnek.

Több éve kialakult támogatói csoport segíti a klub munkáját. Elsősorban a színvonalas találkozók lebonyolításában kapunk sokszor anyagi segítséget is a következő támogatóktól:
  • Polar Mobil Kft.-  Saab Regionális Központ, Közép-Európa
  • Scania Magyarország - Héjj Demeter
  • Intruder digitális nyomda - Wéber Erik
  • Szalai Szita Műhely - Lizicska Péter
  • Rácz Mobil Kft. -  Győri Dani Gábor
  • Saab-Box - Lendvai Gábor
  • Saab Povila - Popovics Laci
 
A klub általában évente egy nagy nyári és egy kisebb év végi, téli találkozót szervez, valamint alkalmanként szakmai napokat, kirándulásokat és - elsősorban az internetes fórumon szerveződő - spontán találkozókat. Gyakran egy sörözőben, vagy egy étteremben randevúztunk. Mivel szerettük volna típusfüggetlenné tenni az eseményeket, 2003-tól a találkozók neve megváltozott. A 2002-es téli VIII. Saab 900 klubtalálkozó után a májusi találkozó Tokajban az 1. SAAB TALÁLKOZÓ lett.
2007 év végén a 10. Saab találkozónál tartottunk.

...

2009 februárjábn az Így szeresd a Saabod (www.igyszeresdasaabod.hu) filmsorozat keretében észült egy film a klubról.
A képre kattintva megnézhető.Ha szeretnéd nagy méretben és jó minőségben megnézni a filmet, és van hozzá géped meg türelmed, akkor ezt erre a linkre kattintva megteheted.

Aftermarket, Genuine and Performance Saab Parts all Discounted - Custom Saab graphics and Trollhattansaab.net designs Mascher Robert Autfestmnyei Saab 9-3 9-5 Egyeslet

saab900.hu Apróhirdetések

Legfrissebb adok-veszek bejegyzés:

SAAB , gyári , alu felnik eladók ...

A képtől eltérően nem 4db. , hanem csak 3db. , 16"-os , SAAB , gyári , alu felnik eladók . A negyedik megsérült / a képen még épp volt /. Pontos méretek,cikkszámok : 6 1/2 Jx16” off 41 , SAAB 12785709 , AIS111 . A 3db. felni egyenként is / 16 e. HUF / eladók . Nem javított nem sérült , minimális esztétikai hiba van rajtuk , kérésre képeket küldök .

További hirdetések